Dipl.-Kfm. Hansgeorg André

Wirtschaftsprüfer (registeraccountant*) / Steuerberater (belastingadviseur*)

*naar Duits recht

 

Hansgeorg André studeerde economie op de universeit ter Keulen en werkte daarna bij een van de big four audit firms in Hamburg, met focus op financial audit van kredietinstituuten, vastgoed-, handels- en logistiekbedrijven. Na openbare benoeming tot Steuerberater in 1979 en Wirtschaftsprüfer in 1982 richte hij in 1983 zijn eigen kantoor op.

 

De werkzaamheden van Hansgeorg André zijn vooral gericht op audit en advies van middelgroote bedrijven en op fiscaal advies bij grensoverschrijdende transacties van Duitse en buitenlandse, vooral frans- en engelstaalige, bedrijven. Verder is hij gespecialiseerd op due diligence reviews, bedrijfswaarderingen en structurend advies in vraagstukken van opvolging en erven.


Dr. Julius André

Wirtschaftsprüfer (registeraccountant*) / Steuerberater (belastingadviseur*)

*naar Duits recht

 

Julius André studeerde en promoveerde aan de School of Business and Economics - Maastricht University/Nederland, met studieverblijven aan de HEC Lausanne/Switzerland en de Wharton School - University of Pennsylvania/VS. Naast zijn studie werkte hij op het kantoor van WP/StB Hansgeorg André.

 

Na zijn promotie werkte Julius André voor meerdere jaren in Dusseldorf in de corporate finance afdeling van Warth & Klein Grant Thornton, lid van het internationaale accounting netwerk Grant Thornton en een van de tien grootste accounting firms in Duitsland. Behalve controle van jaarrekeningen was hij in het bijzonder betrouwd met financial modelling en waardering van ondernemingen, vooral in het kader van internationale (IFRS, US GAAP) en Duitse financiële verslaggeving. Hij droeg eveneens als co-auteur bij aan een IFRS commentaar.  In 2016 stapte Julius André over naar Hamburg als vennoot van André & André.

 

Behalve zijn moedertaal Duits spreekt hij floeiend Engels, Frans en Nederlands.